EzPortal - Portal Software for Forums

EzPortal - Made to Fit Your SMF Forum - Glad You Found Us!
+- +-

UserBox

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+- Recent Posts

Re: Converting to HTTPS by EzPortal
September 24, 2017, 07:11:26 pm

Converting to HTTPS by Padisha
September 24, 2017, 12:22:45 pm

Re: Mobile Only Blocks by EzPortal
September 23, 2017, 03:15:10 pm

Re: Mobile Only Blocks by morenos
September 23, 2017, 12:04:30 pm

Re: Members online block not displaying. by EzPortal
September 19, 2017, 12:02:55 pm

Re: Members online block not displaying. by Kocsis
September 19, 2017, 12:29:13 am

Re: EZPoll block by Julian
August 17, 2017, 03:43:31 am

Re: EZPoll block by EzPortal
August 16, 2017, 12:37:26 pm

+- HTML Menu


Sample HTML Block Usage - You May Custom Code it, as needed!

Author Topic: While installing EZ-portal I got this error  (Read 18424 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
While installing EZ-portal I got this error
« on: November 30, 2008, 05:51:55 am »
Table 'GOOTC_forum.smf_ezp_settings' doesn't exist
File: /home/content/s/i/l/silverjay57/html/forum/Sources/Subs-EzPortalMain.php
Line: 19

Is there a way to manually install this table?
As I was doing this inside the Admin section of the forum, is there another way to install this?

Any information you can provide would be greatly appreciated.
Thanks

Offline EzPortal

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: 63
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #1 on: November 30, 2008, 08:52:40 am »
Was it being installed manually? Or did you use the package installer?
Did it create any of the other tables inside the database.

They have a prefix of smf_ezp_

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #2 on: November 30, 2008, 02:40:01 pm »
Was it being installed manually? Or did you use the package installer?
Did it create any of the other tables inside the database.

They have a prefix of smf_ezp_

I was using the package installer in SMF.
I think so. I will look in the databade and see

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #3 on: November 30, 2008, 02:41:29 pm »
It did install the ez-portalmain.php and the exportal-convert.php.
Does that help?

Offline EzPortal

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: 63
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #4 on: November 30, 2008, 02:49:18 pm »
Here are the two manually queries
Code: [Select]
CREATE TABLE IF NOT EXISTS smf_ezp_settings (
  variable tinytext NOT NULL,
  value text NOT NULL,
  PRIMARY KEY (variable(30))
) TYPE=MyISAM;


INSERT IGNORE INTO smf_ezp_settings
(variable, value)
VALUES
('ezp_allowstats', '1'),
('ezp_portal_enable', '1'),
('ezp_portal_homepage_title', ''),
('ezp_shoutbox_enable','0');

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #5 on: November 30, 2008, 02:54:59 pm »
Did it create any of the other tables inside the database.

They have a prefix of smf_ezp_

OK I just looked at the tables.
No there is no tables with the smf_ezp_ prefix.

ANy ideas what to do?

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #6 on: November 30, 2008, 02:56:40 pm »
Here are the two manually queries
Code: [Select]
CREATE TABLE IF NOT EXISTS smf_ezp_settings (
  variable tinytext NOT NULL,
  value text NOT NULL,
  PRIMARY KEY (variable(30))
) TYPE=MyISAM;


INSERT IGNORE INTO smf_ezp_settings
(variable, value)
VALUES
('ezp_allowstats', '1'),
('ezp_portal_enable', '1'),
('ezp_portal_homepage_title', ''),
('ezp_shoutbox_enable','0');

ok let me see if I can put the into MySQL

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #7 on: November 30, 2008, 02:58:42 pm »
ok  it just made the ezp_setting table.

then I put the second query in

Offline EzPortal

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: 63
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #8 on: November 30, 2008, 03:00:56 pm »
If there are no tables. I would try to uninstall then reinstall.
I just release EzPortal 0.2.

Check if that helps.

If not check your forum's error log and see if there are any errors and tell me what happens when the install completes for EzPortal

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #9 on: November 30, 2008, 03:02:37 pm »
If there are no tables. I would try to uninstall then reinstall.
I just release EzPortal 0.2.

Check if that helps.

If not check your forum's error log and see if there are any errors and tell me what happens when the install completes for EzPortal
ok I will try to install 0.2.
however I can't get to my admin screen...

Table 'GOOTC_forum.smf_ezp_columns' doesn't exist
File: /home/content/s/i/l/silverjay57/html/forum/Sources/EzPortal.php
Line: 1456

is the error it gives me

Offline EzPortal

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 1159
  • Karma: 63
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #10 on: November 30, 2008, 03:05:34 pm »
Open up your  index.php in the root directory of your forum
Find and remove
SetupEzPortal();
Then you should be able to get back to the admin area.

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #11 on: November 30, 2008, 03:13:39 pm »
Open up your  index.php in the root directory of your forum
Find and remove
SetupEzPortal();
Then you should be able to get back to the admin area.

I know this is such a newbie question,
but where do I open that up in?
MySQL?
or open that from the File Manager

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #12 on: November 30, 2008, 03:18:25 pm »
there is an EzPortal.php file should I delete that?

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #13 on: November 30, 2008, 03:21:01 pm »
here is the webpage BTW

http://www.getoutofthecold.net/forum/index.php

it has Powered by EzPortal on the bottom.

Offline silverjay57

  • Posts: 18
  • Karma: 0
Re: While installing EZ-portal I got this error
« Reply #14 on: November 30, 2008, 03:29:14 pm »
Open up your  index.php in the root directory of your forum
Find and remove
SetupEzPortal();
Then you should be able to get back to the admin area.

ok back in.
thank you

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
2 Replies
3995 Views
Last post January 19, 2009, 03:04:20 pm
by fabteam
6 Replies
10557 Views
Last post June 23, 2011, 12:38:46 pm
by jdaw
1 Replies
3055 Views
Last post February 11, 2011, 08:33:33 am
by carolinestrik
0 Replies
1926 Views
Last post August 24, 2011, 08:13:23 pm
by larryb
5 Replies
4164 Views
Last post February 18, 2013, 09:40:52 am
by EzPortal

+-SMF Gallery

Quick Menu








Members Online

18 Guests, 0 Users
Powered by EzPortal